Behöver du ett kosttillskott för att må bättre och få kroppen i bättre balans så finns det massor av försäljare som är villiga att hjälpa dig. Ett ämne som är väldigt utbrett och finns i många olika vitaminprodukter är Liposomalt. Benämningen för att ett ämne är liposomalt skrivs som att det är inkapslat i fosfolipider i små bubblor. De här bubblorna har förmågan att ta sig igenom matsmältningssystemet utan att brytas ner av magsyra. Detta eftersom kroppens egna cellmembran består av samma sak, det vill säga fosfolipider. Med andra ord är det ett naturligt i ämne som funkar bra i samklang med kroppen. På grund av det tas vitaminerna upp bättre i tarmarna om man använder ett liposomalt ämne än om man använder kosttillskott utan. Exempelvis tabletter och kapslar ger inte samma effekt och man uppnår därför inte samma form av välmående.

Handla liposomalt kosttillskott via denna sida.

Köpa liposomalt kosttillskott

Tillskotten om de är liposomala transporteras oskadda genom matsmältningssystemet och kommer till slut fram till sin slutdestination som genom tarmvägg och cellväggen. Ett begrepp som finns är så kallad liposomal inkapsling och det är de här små bubblorna som är likt små fettbubblor. Tillsammans fungerar detta som en typ av imitation av kroppens egna celler och därför är tekniken så kompatibel med kroppens egna funktioner. Det har fått en stor inverkan i kostillskottbranschen som man inte kände till innan och bidrar till bättre hälsa. Du hittar dessa ämnen i många olika kosttillskott idag som säljs inom Vitamin C och andra liknande tillskott.

Som många andra ord i läkemedelsbranschen kommer namnet från grekiskan. Lipo betyder fett och soma står för kropp. Varför man valde detta namn finns det ingen exakt förklaring till men begreppet är numera vedertaget inom läkemedelsindustrin. Begreppet är dock inte nytt ska sägas. Första gången det upptäcktes var i början på 60-talet på Cambridge i England. Den lilla runda fettbubblan har en diameter om mellan 25 och 100 nanometer. Säger det inte så mycket? För att förtydliga så är 1 000 000 nanometer detsamma som 1 ynka millimeter. Vi pratar alltså om extremt små celler här som rör sig runt om i kroppen.