Varje år sker det något test eller annan sammanställning över skor i valda kategorier. Det kan handla om herrskor, träningsskor, vandringskängor eller någonting annat. I en relativt ny utvärdering av vandringskängor för herrar kom dessa fram som bästa skiktet i kategorin herrkängor. För att hitta ytterligare kängor och skor rekommenderar vi vandringskängor.se

Dr. Martens Charlton Boot

Dr. Marten är ett mycket ansett märke när det kommer till kängor. Sidan motiverar deras modell Charlton Boot på följande vis: ”Den här modellen har klassisk en siluett, men samtidigt en rebellisk twist som ju är Dr. Martens.”

Adidas Originals Superstar Jungle Boot

De här kängorna är en slags ”vinterversion” av Adidas klassiska Superstar-modell. Området kring tårna har förstärkts för att klara av kyla och väta, medan de övre delarna är gjorda av canvas. Många detaljer i läder kan synas på skon, och sulan har ett riktigt bra grepp.

Timberland 6” Boot

Timberland är ett märke som förmodligen är mest känt just för sina kängor. Den klassiska designen som vi förknippar med Timberland gjordes för över 40 år sen – men är fortfarande trendig och aktuell idag. De här skorna är omgivna av högkvalitativt och vätskeavledande läder. Sulorna är räfflade och har ett mycket bra grepp.

Red Wing Ice Cutter Boot

Den här kängan är USA-tillverkad och är gjord för att klara tuffa terränger. Yttersulan uppmärksammas av bland annat Highsnobiety för sitt grepp. Kängan är tillverkad av kraftigt läder och dess insida är täckt av bomull, som har en god isoleringsförmåga.

Feit Arctic Hiker Boot

Den här skon är gjord med New Yorks (förhållandevis) tuffa vintrar i åtanke. Naturligt gummi och latex är två material som gör den här kängan vattentät. Skon är förstärkt kring både hälar och tår med ett stabilt material. Frågan är om den klarar svenska vintrar, som kan vara lite hårdare än de i New York, lika bra.