Det är många produkter som har sitt ursprung i Sverige. Kända patent som skiftnyckel och kullager har alla satt sitt avtryck. När det gäller skor är Vagabond ett företag som kommit med kvalitetsvaror under många år! I Sverige har företaget snabbt fått namn om sig att vara någonting extra. Vagabond skor har på många sätt blivit ett signum för kvalitet. Över tid har detta spridit sig över hela Europa. Allt fler Vagabond skor säljs årligen och kollektionen som kommer ut från produktmakaren är i framkant vad gäller stil och design.

Huvudkontor lokalt

Även om Vagabond som varumärke blivit väldigt stort, med en tillverkningsvolym om 2 miljoner par skor, är deras huvudkontor kvar var de en gång började, i Varberg. Här sker även all utformning av prototyper inför kommande år. Skorna lanseras i flera Europeiska länder och har under senare tidevarv också kommit att erbjudas via digitala butiker. För den som ändå vill besöka en fysisk konceptbutik finns stora möjligheter att göra så. Dessa har spridits till flera större städer som Berlin, Helsingfors, London och Köpenhamn. Även i Stockholm och Budapest går det att kliva in för att hitta sitt nästa par skor från Vagabond!

Totalproduktion

Vad som gör Vagabond skor till ett alternativ som sticker ut ur mängden, är att hela produktionen görs inom företaget. Man tummar inte på kvaliteten eller begagnar genvägar för att nå sitt resultat. Genom att hålla sin produktion i egen regi har företaget kontroll på hela kedjan och kan anpassa denna för att den skall vara helt i linje med de riktlinjer Vagabond tagit fram. Har man en gång provat, eller använt, ett par Vagabond skor kan man känna igen hur bra ett par skor kan vara. Det är svårt att gå tillbaks till någonting som är av typisk volymproduktion efter att ha vant sig vid första klass. Det är inte för inte som allt fler kunder ser sig om efter ett par Vagabond i första hand. Visst finns det en rad bra alternativ för den som så önskar, men det är skillnad på vad som är gjort från grunden och det som inte har samma grund.