Brottsförebyggande åtgärder

Att få inbrott kan kännas fruktansvärt och påverka tillvaron under en tid. Det är sällan en fråga om de materiella värden som försvunnit. En hel del av detta kanske täcks av ens hemförsäkring. Den integritetskränkning ett inbrott innebär, samt förlust av tillhörigheter som bär affektionsvärde, är ofta vad som påverkar. Det finns ingen försäkring som kan återuppbygga dessa senare former av förluster även om det ekonomiskt inte blir någon större påverkan. Genom ett inbrottslarm kan man förebygga en hel del av de brott som inträffar. Fördelen med ett inbrottslarm är att det utformats för att hindra brott från att ske. Jämfört med en hemförsäkring har detta en tidigare effekt och kompletterar den senare genom att höja svårighetsnivån för bovar.

Välja inbrottslarm

Nu finns det en uppsjö inbrottslarm på marknaden och vart och ett kommer med sin specifika kombination åtgärder. Den som vill satsa ordentligt på säkerhet kan med fördel även göra andra åtgärder för att förhindra brott. Till dessa saker hör bland annat säkerhetsdörrar, rörelsesensorer, strålkastare samt en trädgård vilken inte erbjuder skydd i anslutning till dörrarna.

Har man ett uppkopplat inbrottslarm kan man vara säker på att någon förstår vad som händer. Skulle larmet gå kan väktare snabbt ta sig till platsen för att gripa den som försöker ta sig in. Har man kamerabevakat bostaden kan man dessutom få signalement vilket fungerar som bevisning vid en rättegång i saken. I bästa fall hinner inbrottstjuven aldrig ta sig in i bostaden innan denne avbryts och tas på bar gärning. Skulle han eller hon ändå komma förbi dörren finns stor chans att man kan ta fast boven inne i huset.

Ett larm som har en direktkoppling till en larmoperatör är effektivt och någonting som kan avskräcka inbrottstjuvar. Risken är för stor att åka fast! De större säkerhetsföretag som finns i Sverige har avtal med väktare i området vilket gör att man kan erbjuda snabb utryckning även i mindre städer. Ju fler som använder larm i hemmet desto bättre avskräckningseffekt uppnås i området. Det är vanligt att flera grannar skaffar inbrottslarm samtidigt för att på så vis få en gata som inte är allt för intressant för de som är ute efter att göra inbrott. Skulle någonting hända får man naturligtvis information direkt via mobiltelefon för att kunna ta sig till platsen och gå igenom vad som hänt.