Det finns idag en hel uppsjö med laktosfria livsmedel att välja mellan i butikerna. Ett område där utvecklingen tycks ha legat efter är dock framtagningen av kosttillskott för laktosintoleranta atleter, men detta har det nu blivit ändring på. Numera finns det nämligen ett laktosfritt proteinpulver att klicka hem från nätet. Detta gör att du kan öka ditt proteinintag men slippa bieffekterna av att konsumera mjölkprodukter.

Laktosfritt proteinpulver utan vare sig vassle eller kasein

De vanligaste produkterna inom kategorin proteinpulver tillverkas genom utvinning av protein från vassle eller kasein. Även om dessa produkter förvisso innehåller en ganska liten mängd laktos, kan de inte anses vara helt och hållet laktosfria. Detta gör att personer med mer allvarlig laktosintolerans, för att inte nämna de som är allergiska mot mjölkprodukter, inte är helt kompatibla med vare sig vassle- eller kaseinbaserade proteinpulver. Om du bara är milt eller måttligt laktosintolerant kanske du skulle kunna komma undan med att använda ett vanligt proteinpulver, men det finns alltså de atleter som behöver ett helt laktosfritt alternativ till dessa.

Det är här som behovet för ett laktosfritt proteinpulver kommer in i bilden. Om du som laktosintolerant vill få alla de fördelar som ett högkoncentrerat protein som snabbt tas upp av kroppen för med sig, utan att behöva hantera de nackdelar som mjölkprodukter har för dig, är detta en ultimat produkt att lägga till i arsenalen av kosttillskott och träningsprodukter.

Ett laktosfritt och veganskt alternativ till vanligt proteinpulver

I huvudsak finns det tre olika slags atleter som skulle behöva ett laktosfritt proteinpulver: veganer och vegetarianer som inte vill konsumera animaliska proteiner, laktosintoleranta individer samt personer som är allergiska mot mjölkprodukter. De proteinpulver som är laktosfria innehåller alltså ofta proteiner som inte är animaliska utan istället växtbaserade, såsom sojaprotein, ärtprotein och risprotein. Alla dessa är utmärkta proteinkällor men helt laktosfria.

Summa summarum är alltså och det numera finns ett fullgott alternativ för atleter som av olika anledningar inte vill konsumera vanligt, animaliskt proteinpulver. Om du vill dra nytta av proteinpulver för ökad muskelmassa eller andra fördelar men inte kan (eller vill) använda de traditionella produkterna på marknaden, har du nu möjlighet att göra detta. Se vidare om laktolsfria proteintillskott hos fitnessfrank.com.