Det finns flera sätt på vilka du kan hitta billiga, snabba cyklar som är gjorda för att ta dig fram längs asfalterade vägar. Du kan förmodligen hitta så billiga cyklar som racercyklar med en prislapp på några tusen kronor, om du kan tänka dig att köpa en begagnad cykel. Faktum är att det kan vara en rolig process att försöka hitta en bättre begagnad cykel. Här berättar vi hur du kan gå tillväga för att hitta din nya följeslagare på två hjul.

Det första vi behöver konstatera är att du inte behöver vara rädd för klassiska cyklar. Många av de begagnade racercyklar du kan komma att stöta på är nämligen billiga cyklar som dög åt att cykla Tour de France för 10 år sedan. Dessa fordon kommer naturligtvis kunna ta dig längre sträckor även idag. Vi rekommenderar dig att köpa en cykel som en gång i tiden tillhörde mellanprissegmentet eller högprissegmentet, för att du ska få mesta möjliga värde för dina pengar. Innan du börjar undersöka olika billiga cyklar bör du dock börja med att läsa på om modeller, ursprungliga försäljningspriser och originalkomponenter. Genom att göra detta vet du vad du ska titta efter när du sedan står framför din blivande cykel.

Så hittar du billiga racercyklar

Dessa är några av de vanligaste källorna till billiga cyklar:

  • Här kan du hitta en bättre begagnad racercykel, så länge du är vaksam och ser till att inte blir lurad. Kom dock ihåg att du bör ha en del på fötterna när du har att göra med främmande människor, samt att du bör kontrollera så inte den cykel du köper är stulen.
  • Nätbutiker. Många nätbutiker har bättre begagnade cyklar i sitt utbud. Innan du köper en cykel från en avlägsen nätbutik bör du dock försäkra dig om vad du får innan du betalar. Tänk dessutom på att du kan behöva betala några hundra kronor extra i frakt, och kom ihåg att du kan vara tvungen att sätta ihop en någotsånär nedmonterad cykel. Du bör därför vara bekväm med att montera din cykel.

Hoppas denna information hjälper dig att hitta en billig men bra cykel!