Vid en hälsokontroll i Stockholm får du reda på om du är i riskzonen för sjukdomar som innebär att du behöver göra livsstilsförändringar. Träning, kost och rökning är faktorer som påverkar din livsstil och många sjukdomar kan förebyggas genom att leva hälsosamt. Genom att göra en hälsokontroll regelbundet kan du se över dina nuvarande hälsa och ändra din livsstil i tid om så behövs.

Det är alltid en god idé att göra en hälsokontroll för att se hur det står till med hälsa och välmående. De flesta vet att livsstil påverkar hälsan och ohälsan avsevärt men ändå kan det vara svårt att förändra sin livsstil om man inte får resultatet svart på vitt. Motion och kost är två viktiga faktorer som påverkar din hälsa. Rökning är en annan. På lång sikt kan de flesta drabbas av sjukdomar till följd av en ohållbar livsstil och ju förr man får reda på avvikelser desto större chans att rätta till problemet. Om du får reda på att du befinner dig i riskzonen kan du ju ändra dina vanor och förebygga livsstilsrelaterade sjukdomar.

Vad undersöks under en hälsokontroll i Stockholm?

I en hälsokontroll undersöks ofta saker som blodtryck, blodfetter, blodstatus, lungor, hjärta och kärl, sköldkörteln, lever, njurar, inflammation, diabetes, järn och mineral eller vitaminbrist. Även prostata och testosteron kan testas i en hälsokontroll. En hälsokontroll innebär ofta att du behöver lämna blodprov, kolla blodtrycket och även diskutera dina vanor med en läkare.

Vad kan en läkare upptäcka?

Några vanliga saker som kan upptäckas vid en hälsokontroll är till exempel brist av vitamin D, lågt järnvärde eller högt blodtryck. Just högt blocktryck är en av de största riskfaktorerna till att få allvarliga sjukdomar som stroke, hjärtinfarkt och njursvikt. Om detta upptäcks kan rätt åtgärder påbörjas samma dag, för att få dina värden att bli bättre.

Prata om din släkt

En anledning att göra en hälsokontroll är få svar på eventuella frågor om din hälsa eller sjukdomar som finns i släkten. Om du oroar dig för din hälsa kan det vara lugnande att göra en hälsokontroll. Hälsokontroller utförs ofta i samband med företagshälsovården, särskilt om du har ett arbete som kan innebära hälsorisker.

Välj golv efter idrott

Vilket idrottsgolv som ska läggas in i idrottshallen eller träningslokalen beror främst på vilken idrott som ska utföras. Golvet anpassas därmed efter den funktion som eftersträvas. Idrottsgolv är alltså ett samlingsnamn för flera olika golv men där syftet är att golvet ska användas i en specifik träningslokal. Exempelvis finns dessa idrottsgolv att välja på:

Sportgolv– Idag är de flesta idrottsgolv för allmänt bruk tillverkade av polyreuthan. Det är dessa golv som exempelvis hittas i gymnastikhallar till skolor och hallar som hyrs ut till allt från innebandy och inomhusfotboll till pickleball och badminton. Dessa kallas generellt för sportgolv eftersom golvet kan användas till så många olika sporter.

Trägolv– Även parkett är ett vanligt material på idrottsgolv och detta inte minst i exempelvis danslokaler där underlaget inte önskas vara så strävt som på ett sportgolv.

Gymgolv– På gymmet hittas inte sällan kombinationer av flera olika idrottsgolv. Gummimattor kan användas där golvet får högre belastning än på andra ställen. Det är bland annat vanligt att gummimattorna läggs in på vissa ställen medan parkett kan läggas på andra. På detta kan även vissa tunna mattor placeras för att skapa en struktur och funktion på gymmet.

”Pussel”-golv –Det finns idag idrottsgolv som läggs som ett stort pussel. Varje matta hakar i andra mattor och skapar sedan ett komplett idrottsgolv på mycket kort tid. Fördelen med detta golv är just dess flexibilitet och snabbhet. Man behöver inte köpa in tjänsten som innebär att mattan monteras då detta är så enkelt att man kan göra det själv. Dessutom kan vissa bitar bytas ut smidigt genom att just den monteras bort och byts ut till en annan. Någon limning av detta golv behövs inte. Däremot kan detta behövas om temperaturskillnaderna är mycket stora. Detta då mattorna kan påverkas av dessa temperaturskillnader. I detta fall kan problemet åtgärdas genom att bitarna limmas fast.

Detta golv kan liknas med det pusselgolv som ofta används på mindre ytor på exempelvis gym. Men i detta fall är det till för större ytor och därmed är även pusselbitarna betydligt större.

Är det basket, innebandy eller inomhustennis som ska spelas? Eller ska gymmet få ett nytt golv? Välj idrottsgolv efter idrott. Det lönar sig i längden, du hittar riktigt bra kvalitetsgolv hos sportgolv.biz.

Har man drabbats av ryggskott kan det kännas bäst att ligga så stilla som möjligt och inte röra sig förrän man känner sig bättre. Det är dock sällan ett recept som ger någon större effekt. Lyssnar man på sakkunniga är det viktigt att man försöker röra sig som vanligt, även om man inte skall överarbeta sig fullständigt. Att komma tillrätta med denna typ av åkommor kan gå relativt snabbt. Ett besök hos en kiropraktor kan många gånger vara det som krävs för att man skall känna sig bättre. I vissa fall är det flera orsaker som bidragit till det problem man upplever. I dessa fall kan man behöva göra återkommande behandlingar innan man får en tydlig förbättring.

Att välja rätt kiropraktor i Stockholm behöver inte vara svårt. Det finns tydliga krav för den som titulerar sig kiropraktor. Även om man utbildar sig i ett annat land behövs 5 års studier innan man kan närma sig egna kunder. För den som anlitar en kiropraktor är detta en trygghet som borgar för att man kommer att få rätt behandling.

Ett första besök hos kiropraktor

Alla kiropraktorer har sitt arbetssätt de jobbar utifrån. Därför är det svårt att säga exakt hur ett första besök kommer att se ut. Detta beror också till stor del på vad man sökt hjälp med. För att komma tillrätta med ett ryggskott kan det vara en ganska direkt behandling där man omgående fokuserar på det akuta tillståndet. I andra fall börjar man med att gå igenom tidigare upplevelser och tillstånd för att på så vis bygga en plan för behandling. Känner man sig osäker kan man alltid höra av sig till en kiropraktor i Stockholm för att ställa sina frågor.

En serie utmaningar kan behandlas av en kiropraktor. Bland annat gäller det:

  • Ryggskott
  • Nackspärr
  • Diskbråck
  • Ischias
  • Huvudvärk
  • Löparknä
  • Artros
  • Axelsmärta

När en utbildad kiropraktor tittat på leder och musklers funktion, går det ofta att utforma ett tränings- och behandlingsprogram för att man skall komma tillbaks så fort som möjligt. Att släppa på spänningar i leder kan i vissa fall ge upphov till ett skarpt ljud. Detta är inte farligt och känner man sig nervös går det att samtala med sin kiropraktor för att få information om vad som händer under en sådan behandling man har framför sig.

Efter en lång arbetsdag. Efter hårt arbete. Eller bara under helgen, för att unna sig. En massage kan vara läglig i många olika situationer, och är något som uppskattas av de allra flesta. Något som man kanske helst slipper är att ta sig till massagesalongen i fråga. Genom att boka ett hembesök behöver man inte ens gå utanför dörren för att få en professionell massage hemma.

Fördelar med massage hemma

Det finns flertalet fördelar med att boka ett hembesök för en massage. Till exempel: Du behöver inte tänka på trafik eller parkering, eller om du åker kollektivt, titta när tåg eller bussar går. Inte heller behöver du tänka på att dra på dig ytterjacka, kängor eller ens göra dig redo för att gå utanför dörren.

När en massage är slut är man ofta väldigt avslappnad. Är man hemma slipper man sätta sig i bilen och köra hem. Istället kan man ta en tupplur på soffan eller tappa upp ett varmt bad. Allt du behöver är tillräckligt med utrymme för massagebänken, och gärna ett eluttag där avslappnade musik kan spelas. Även ett handfat för att tvätta händerna bör finas i närheten. Det är enkelt. Det enda du behöver göra är att ringa till massören eller salongen och boka en tid. Många kan ställa upp med kort varsel, så du behöver bara se till att vara hemma när hembesöket ska ske. En bokning går snabbt att göra.

Vad kostar massage hemma?

Priserna för att få en massage under ett hembesök är ofta något högre än vad som gäller om man går direkt till en salong. Inte förvånande kanske, eftersom massören behöver lägga ned arbetstid på att ta sig hem till dig. Ibland går det att få rabatter, till exempel om du bokar flera massagetillfällen på en gång, eller om du bokar för en grupp.

Bra att känna till är att många inte gör hembesök för korta massagetillfälle, som ibland annars kan beställas på salong. Kolla med massören vad kraven är. Det kan till exempel vara minst en timmes eller nittio minuters massage. Tänk också på att extra kostnader kan tillkomma för massörens resa.

Träning gör skillnad för bättre hälsa! Genom att hela tiden se över hälsan kan man förbättra immunförsvaret. "Om man vill minska risken att bli sjuk under influensatider, är det renlighet som gäller i första hand. Tvätta händerna regelbundet och se till att sprita händerna med jämna mellanrum för att inte råka stoppa i dig bakterier och virus. Det finns många företag som valt att informera om rutiner för att minska sjukfrånvaro och bidra till frisk personal." Se vidare genom denna sida halsoinfo.se.

För den som drömmer om att få gå ut på jakt är det åtskilligt som behöver göras. Persedelvård är någonting som varje jägare känner till och har erfarenhet av. Det är sällan lyckat att komma utan att ha gått igenom sina kläder och sin utrustning i förväg. Kanske finns ett och annat som behöver lagas eller fettas in för att det skall hålla för utmaningen jakt innebär. Att ha rätt jaktkläder är inte på något vis fåfängt. Det är i strikt mening nödvändigt för att man inte skall bli sjuk eller känna sig obekväm under tiden i skogen. När man sitter i jakttornet eller ligger i buskage har kläderna en del att leva upp till! Förutom att de skall vara osynliga i omgivningen och inte släppa ifrån sig lukt eller ljud, bör de även kunna hantera vädret.

Att handla jaktkläder är roligt för den som känner att befintlig mundering inte hanterar kraven som finns ställda. På detta sätt kan man förbättra sina utsikter och dessutom slippa att känna sig kall och våt under jakten. Som ofta är lager på lager ett sätt att klä sig vilket gör stor skillnad. Att ha flera tunnare lager ger optimal isolering samtidigt som man genom valet av jaktkläder kan minimera risken för att fukt skall tränga igenom.

Skor för jakten

Oavsett vad för jaktkläder man har kommer varje ansträngning att hålla sig torr äventyras om man inte dessutom har rätt jaktskor. Under höst och vinter är det mycket fukt i skogen och att gå torrskodd är en utopi som inte kan räknas med i första hand. Det finns ett stort utbud skor och kläder vilka utformats för att fungera vid jakt. Dessa är i allmänhet fodrade och kan stå emot en hel del yttre fukt innan de släpper igenom någonting. Det kommer ständigt nya material och membran som bidrar till den effekt man söker. Genom att hålla sig informerad om vad för produkter som kommer ut i butikerna kan man snabbt förbättra den utrustning som används.

Hantering av de skor och kläder man har för jakt är viktigt i syfte att de skall fungera optimalt. Det är vanligt att man behöver fetta in skor eller impregnera skikt för att minimera risken för kyla. Detta är någonting som kan påverka humör och fokus. För hela jaktgruppen är det viktigt att alla har gått in för sin uppgift och att ingenting äventyras.

Brottsförebyggande åtgärder

Att få inbrott kan kännas fruktansvärt och påverka tillvaron under en tid. Det är sällan en fråga om de materiella värden som försvunnit. En hel del av detta kanske täcks av ens hemförsäkring. Den integritetskränkning ett inbrott innebär, samt förlust av tillhörigheter som bär affektionsvärde, är ofta vad som påverkar. Det finns ingen försäkring som kan återuppbygga dessa senare former av förluster även om det ekonomiskt inte blir någon större påverkan. Genom ett inbrottslarm kan man förebygga en hel del av de brott som inträffar. Fördelen med ett inbrottslarm är att det utformats för att hindra brott från att ske. Jämfört med en hemförsäkring har detta en tidigare effekt och kompletterar den senare genom att höja svårighetsnivån för bovar.

Välja inbrottslarm

Nu finns det en uppsjö inbrottslarm på marknaden och vart och ett kommer med sin specifika kombination åtgärder. Den som vill satsa ordentligt på säkerhet kan med fördel även göra andra åtgärder för att förhindra brott. Till dessa saker hör bland annat säkerhetsdörrar, rörelsesensorer, strålkastare samt en trädgård vilken inte erbjuder skydd i anslutning till dörrarna.

Har man ett uppkopplat inbrottslarm kan man vara säker på att någon förstår vad som händer. Skulle larmet gå kan väktare snabbt ta sig till platsen för att gripa den som försöker ta sig in. Har man kamerabevakat bostaden kan man dessutom få signalement vilket fungerar som bevisning vid en rättegång i saken. I bästa fall hinner inbrottstjuven aldrig ta sig in i bostaden innan denne avbryts och tas på bar gärning. Skulle han eller hon ändå komma förbi dörren finns stor chans att man kan ta fast boven inne i huset.

Ett larm som har en direktkoppling till en larmoperatör är effektivt och någonting som kan avskräcka inbrottstjuvar. Risken är för stor att åka fast! De större säkerhetsföretag som finns i Sverige har avtal med väktare i området vilket gör att man kan erbjuda snabb utryckning även i mindre städer. Ju fler som använder larm i hemmet desto bättre avskräckningseffekt uppnås i området. Det är vanligt att flera grannar skaffar inbrottslarm samtidigt för att på så vis få en gata som inte är allt för intressant för de som är ute efter att göra inbrott. Skulle någonting hända får man naturligtvis information direkt via mobiltelefon för att kunna ta sig till platsen och gå igenom vad som hänt.

Det är många produkter som har sitt ursprung i Sverige. Kända patent som skiftnyckel och kullager har alla satt sitt avtryck. När det gäller skor är Vagabond ett företag som kommit med kvalitetsvaror under många år! I Sverige har företaget snabbt fått namn om sig att vara någonting extra. Vagabond skor har på många sätt blivit ett signum för kvalitet. Över tid har detta spridit sig över hela Europa. Allt fler Vagabond skor säljs årligen och kollektionen som kommer ut från produktmakaren är i framkant vad gäller stil och design.

Huvudkontor lokalt

Även om Vagabond som varumärke blivit väldigt stort, med en tillverkningsvolym om 2 miljoner par skor, är deras huvudkontor kvar var de en gång började, i Varberg. Här sker även all utformning av prototyper inför kommande år. Skorna lanseras i flera Europeiska länder och har under senare tidevarv också kommit att erbjudas via digitala butiker. För den som ändå vill besöka en fysisk konceptbutik finns stora möjligheter att göra så. Dessa har spridits till flera större städer som Berlin, Helsingfors, London och Köpenhamn. Även i Stockholm och Budapest går det att kliva in för att hitta sitt nästa par skor från Vagabond!

Totalproduktion

Vad som gör Vagabond skor till ett alternativ som sticker ut ur mängden, är att hela produktionen görs inom företaget. Man tummar inte på kvaliteten eller begagnar genvägar för att nå sitt resultat. Genom att hålla sin produktion i egen regi har företaget kontroll på hela kedjan och kan anpassa denna för att den skall vara helt i linje med de riktlinjer Vagabond tagit fram. Har man en gång provat, eller använt, ett par Vagabond skor kan man känna igen hur bra ett par skor kan vara. Det är svårt att gå tillbaks till någonting som är av typisk volymproduktion efter att ha vant sig vid första klass. Det är inte för inte som allt fler kunder ser sig om efter ett par Vagabond i första hand. Visst finns det en rad bra alternativ för den som så önskar, men det är skillnad på vad som är gjort från grunden och det som inte har samma grund.

Att välja cykelhållare

Du har säkert också funderat någon gång hur man bäst får med sig cykeln i bilen. Svaret heter cykelhållare och tillåter transport av upp till fem cyklar. Är det små barncyklar du ska transportera kan du transportera ännu fler med en cykelhållare. Du måste dock veta hur mycket cyklarna väger för att veta exakt hur många cyklar du kan transportera på en gång. En vanlig variant av cykelhållare är den som monteras fast på bilens dragkrok. Saknar din bil dragkrok kan man också montera fast cykelhållaren på taket.

Hur fungerar cykelhållare i praktiken?

Det första du måste göra är att välja vilken modell av cykelhållare som passar dig och din familj bäst. En cykelhållare som man sätter fast på taket har fördelen att inte blockera bagageutrymmet. Dock kan det bli ganska stort luftmotstånd för bilen om man har fyra cyklar på taket. Det kan också vara lite omständligt att få upp cyklarna på taket, förmodligen måste du använda något typ av stege eller pall. En annan lösning är att ha cykelhållaren på dragkroken. Det är enklare att sätta på och ta av cyklarna jämfört med om man ska upp ta taket och klättra. Nackdelen är att de flesta cykelhållare som monteras på dragkrok inte ger någon tillgång till bagageutrymmet.

Hur många cyklar kan en cykelhållare ta?

En normal cykelhållare kan ta cirka fyra cyklar, men det finns cykelhållare som klarar fem cyklar. Ju fler cyklar som finns i en cykelhållare desto större är risken för skador på cyklarna. Man ska därför alltid linda in cyklarna i någon form av tyg så att de inte står för nära varandra och skaver på lacken. Det är viktigt att du noga läser instruktionerna till din cykelhållare, där står det alltid hur många cyklar och vilken max vikt som cykelhållaren klarar av. Skulle du ställa i fler cyklar än maxvikten riskerar du trafiksäkerheten både för dig själv och för dina medtrafikanter.

Är en cykelhållare säker?

Det är viktigt att cykelhållaren är enkel och smidig att använda men givetvis också säker. Du vill inte råka ut för någon olycka eller att en cykel ramlar av cykelhållaren. Du vill heller inte att cyklarna förstörs av att användas i en cykelhållare. I  stort sett alla cykelhållare som säljs i Sverige når upp till de höga kvalitetskrav som finns. Kolla alltid om cykelhållaren är tredjepartsmärkt vilket innebär att den är ordentligt testad.

Investera i ett vattenlarm

Genom att köpa ett vattenlarm så minskar du risken för vattenläckage och tidsödande ombyggnationer om en vattenskada skulle uppstå i ditt hem. Vattenskador kan bli hemskt dyra så därför är det verkligen viktigt att ha ett vattenlarm hemma. Ett vattenlarm bevakar ditt hem dygnet runt och minskar risken för allvarliga vattenskador. Ett vattenlarm känner direkt av om ett läckage uppstår. Har du köpt en smart vattenlarm så får du direkt ett meddelande eller ett email till din telefon om att ett läckage har uppstått och du kan snabbt vidta nödvändiga åtgärder.

Var är viktigast att ha vattenlarm?

Vattenlarm bör installeras där det är störst risk för att vattenskador eller översvämning kan uppkomma. Oftast handlar det om badrummet, källaren, garaget, tvättstugan eller vid dina vattenrör. Alla vattenlarm är utrustade med detektorer och när de kommer i kontakt med varandra så aktiveras larmet och du blir varse om att ett läckage är på gång. För att vara säker på att vattenlarmet fungerar så kan du till exempel lägga en fuktig handduk eller trasa på larmet. Om vattenlarmet är utrustat med flera sensorer så måste alla komma i kontakt med fukten för att larmet ska pipa. När det är dags att byta batterier i vattenlarmet kommer det att pipa med jämna mellanrum. De flesta vattenlarm kan dock behålla samma batterier i minst två år.

Smarta vattenlarm

Smarta vattenlarm erbjuder många fördelar. Man kan koppla ihop det smarta vattenlarmet med en vattenfelsbrytare vilket ger dig möjlighet att stänga av vattnet och en läcka skulle uppstå. Ett smart vattenlarm skickar dig kontinuerligt uppdateringar om vilken temperatur och vilken nivå fukten ligger på i ditt hem. Om luftfuktigheten skulle vara högre eller lägre än vad som är normalt så får du varningar om detta direkt till din telefon. Du kan även följa temperaturen i din bostad via din telefon om du köper att smart vattenlarm. Smarta vattenlarm är mycket enkla att använda. I de flesta fall måste man ladda ner en app till sin smartphone för att vattenlarmet ska kunna kommunicera med din telefon.

Kräver ett vattenlarm underhåll?

Ett vattenlarm kräver egentligen inget särskilt underhåll men som all teknisk utrustning kan det behövas rengöras med jämna mellan rum. Om vattenlarmet inte fungerar så kan du behöva rengöra sensorerna som oftast finns i botten av larmet. De flesta vattenlarm drivs med 9-voltsbatteri. Larmet piper när batteriet behöver bytas ut cirka sju dagar. Det kan vara en god idé att byta batteriet varje år eftersom vattenlarmet ofta är placerad i en fuktig miljö.