Efter en lång arbetsdag. Efter hårt arbete. Eller bara under helgen, för att unna sig. En massage kan vara läglig i många olika situationer, och är något som uppskattas av de allra flesta. Något som man kanske helst slipper är att ta sig till massagesalongen i fråga. Genom att boka ett hembesök behöver man inte ens gå utanför dörren för att få en professionell massage hemma.

Fördelar med massage hemma

Det finns flertalet fördelar med att boka ett hembesök för en massage. Till exempel: Du behöver inte tänka på trafik eller parkering, eller om du åker kollektivt, titta när tåg eller bussar går. Inte heller behöver du tänka på att dra på dig ytterjacka, kängor eller ens göra dig redo för att gå utanför dörren.

När en massage är slut är man ofta väldigt avslappnad. Är man hemma slipper man sätta sig i bilen och köra hem. Istället kan man ta en tupplur på soffan eller tappa upp ett varmt bad. Allt du behöver är tillräckligt med utrymme för massagebänken, och gärna ett eluttag där avslappnade musik kan spelas. Även ett handfat för att tvätta händerna bör finas i närheten. Det är enkelt. Det enda du behöver göra är att ringa till massören eller salongen och boka en tid. Många kan ställa upp med kort varsel, så du behöver bara se till att vara hemma när hembesöket ska ske. En bokning går snabbt att göra.

Vad kostar massage hemma?

Priserna för att få en massage under ett hembesök är ofta något högre än vad som gäller om man går direkt till en salong. Inte förvånande kanske, eftersom massören behöver lägga ned arbetstid på att ta sig hem till dig. Ibland går det att få rabatter, till exempel om du bokar flera massagetillfällen på en gång, eller om du bokar för en grupp.

Bra att känna till är att många inte gör hembesök för korta massagetillfälle, som ibland annars kan beställas på salong. Kolla med massören vad kraven är. Det kan till exempel vara minst en timmes eller nittio minuters massage. Tänk också på att extra kostnader kan tillkomma för massörens resa.

Träning gör skillnad för bättre hälsa! Genom att hela tiden se över hälsan kan man förbättra immunförsvaret. "Om man vill minska risken att bli sjuk under influensatider, är det renlighet som gäller i första hand. Tvätta händerna regelbundet och se till att sprita händerna med jämna mellanrum för att inte råka stoppa i dig bakterier och virus. Det finns många företag som valt att informera om rutiner för att minska sjukfrånvaro och bidra till frisk personal." Se vidare genom denna sida halsoinfo.se.

För den som drömmer om att få gå ut på jakt är det åtskilligt som behöver göras. Persedelvård är någonting som varje jägare känner till och har erfarenhet av. Det är sällan lyckat att komma utan att ha gått igenom sina kläder och sin utrustning i förväg. Kanske finns ett och annat som behöver lagas eller fettas in för att det skall hålla för utmaningen jakt innebär. Att ha rätt jaktkläder är inte på något vis fåfängt. Det är i strikt mening nödvändigt för att man inte skall bli sjuk eller känna sig obekväm under tiden i skogen. När man sitter i jakttornet eller ligger i buskage har kläderna en del att leva upp till! Förutom att de skall vara osynliga i omgivningen och inte släppa ifrån sig lukt eller ljud, bör de även kunna hantera vädret.

Att handla jaktkläder är roligt för den som känner att befintlig mundering inte hanterar kraven som finns ställda. På detta sätt kan man förbättra sina utsikter och dessutom slippa att känna sig kall och våt under jakten. Som ofta är lager på lager ett sätt att klä sig vilket gör stor skillnad. Att ha flera tunnare lager ger optimal isolering samtidigt som man genom valet av jaktkläder kan minimera risken för att fukt skall tränga igenom.

Skor för jakten

Oavsett vad för jaktkläder man har kommer varje ansträngning att hålla sig torr äventyras om man inte dessutom har rätt jaktskor. Under höst och vinter är det mycket fukt i skogen och att gå torrskodd är en utopi som inte kan räknas med i första hand. Det finns ett stort utbud skor och kläder vilka utformats för att fungera vid jakt. Dessa är i allmänhet fodrade och kan stå emot en hel del yttre fukt innan de släpper igenom någonting. Det kommer ständigt nya material och membran som bidrar till den effekt man söker. Genom att hålla sig informerad om vad för produkter som kommer ut i butikerna kan man snabbt förbättra den utrustning som används.

Hantering av de skor och kläder man har för jakt är viktigt i syfte att de skall fungera optimalt. Det är vanligt att man behöver fetta in skor eller impregnera skikt för att minimera risken för kyla. Detta är någonting som kan påverka humör och fokus. För hela jaktgruppen är det viktigt att alla har gått in för sin uppgift och att ingenting äventyras.

Brottsförebyggande åtgärder

Att få inbrott kan kännas fruktansvärt och påverka tillvaron under en tid. Det är sällan en fråga om de materiella värden som försvunnit. En hel del av detta kanske täcks av ens hemförsäkring. Den integritetskränkning ett inbrott innebär, samt förlust av tillhörigheter som bär affektionsvärde, är ofta vad som påverkar. Det finns ingen försäkring som kan återuppbygga dessa senare former av förluster även om det ekonomiskt inte blir någon större påverkan. Genom ett inbrottslarm kan man förebygga en hel del av de brott som inträffar. Fördelen med ett inbrottslarm är att det utformats för att hindra brott från att ske. Jämfört med en hemförsäkring har detta en tidigare effekt och kompletterar den senare genom att höja svårighetsnivån för bovar.

Välja inbrottslarm

Nu finns det en uppsjö inbrottslarm på marknaden och vart och ett kommer med sin specifika kombination åtgärder. Den som vill satsa ordentligt på säkerhet kan med fördel även göra andra åtgärder för att förhindra brott. Till dessa saker hör bland annat säkerhetsdörrar, rörelsesensorer, strålkastare samt en trädgård vilken inte erbjuder skydd i anslutning till dörrarna.

Har man ett uppkopplat inbrottslarm kan man vara säker på att någon förstår vad som händer. Skulle larmet gå kan väktare snabbt ta sig till platsen för att gripa den som försöker ta sig in. Har man kamerabevakat bostaden kan man dessutom få signalement vilket fungerar som bevisning vid en rättegång i saken. I bästa fall hinner inbrottstjuven aldrig ta sig in i bostaden innan denne avbryts och tas på bar gärning. Skulle han eller hon ändå komma förbi dörren finns stor chans att man kan ta fast boven inne i huset.

Ett larm som har en direktkoppling till en larmoperatör är effektivt och någonting som kan avskräcka inbrottstjuvar. Risken är för stor att åka fast! De större säkerhetsföretag som finns i Sverige har avtal med väktare i området vilket gör att man kan erbjuda snabb utryckning även i mindre städer. Ju fler som använder larm i hemmet desto bättre avskräckningseffekt uppnås i området. Det är vanligt att flera grannar skaffar inbrottslarm samtidigt för att på så vis få en gata som inte är allt för intressant för de som är ute efter att göra inbrott. Skulle någonting hända får man naturligtvis information direkt via mobiltelefon för att kunna ta sig till platsen och gå igenom vad som hänt.

Det är många produkter som har sitt ursprung i Sverige. Kända patent som skiftnyckel och kullager har alla satt sitt avtryck. När det gäller skor är Vagabond ett företag som kommit med kvalitetsvaror under många år! I Sverige har företaget snabbt fått namn om sig att vara någonting extra. Vagabond skor har på många sätt blivit ett signum för kvalitet. Över tid har detta spridit sig över hela Europa. Allt fler Vagabond skor säljs årligen och kollektionen som kommer ut från produktmakaren är i framkant vad gäller stil och design.

Huvudkontor lokalt

Även om Vagabond som varumärke blivit väldigt stort, med en tillverkningsvolym om 2 miljoner par skor, är deras huvudkontor kvar var de en gång började, i Varberg. Här sker även all utformning av prototyper inför kommande år. Skorna lanseras i flera Europeiska länder och har under senare tidevarv också kommit att erbjudas via digitala butiker. För den som ändå vill besöka en fysisk konceptbutik finns stora möjligheter att göra så. Dessa har spridits till flera större städer som Berlin, Helsingfors, London och Köpenhamn. Även i Stockholm och Budapest går det att kliva in för att hitta sitt nästa par skor från Vagabond!

Totalproduktion

Vad som gör Vagabond skor till ett alternativ som sticker ut ur mängden, är att hela produktionen görs inom företaget. Man tummar inte på kvaliteten eller begagnar genvägar för att nå sitt resultat. Genom att hålla sin produktion i egen regi har företaget kontroll på hela kedjan och kan anpassa denna för att den skall vara helt i linje med de riktlinjer Vagabond tagit fram. Har man en gång provat, eller använt, ett par Vagabond skor kan man känna igen hur bra ett par skor kan vara. Det är svårt att gå tillbaks till någonting som är av typisk volymproduktion efter att ha vant sig vid första klass. Det är inte för inte som allt fler kunder ser sig om efter ett par Vagabond i första hand. Visst finns det en rad bra alternativ för den som så önskar, men det är skillnad på vad som är gjort från grunden och det som inte har samma grund.

Att välja cykelhållare

Du har säkert också funderat någon gång hur man bäst får med sig cykeln i bilen. Svaret heter cykelhållare och tillåter transport av upp till fem cyklar. Är det små barncyklar du ska transportera kan du transportera ännu fler med en cykelhållare. Du måste dock veta hur mycket cyklarna väger för att veta exakt hur många cyklar du kan transportera på en gång. En vanlig variant av cykelhållare är den som monteras fast på bilens dragkrok. Saknar din bil dragkrok kan man också montera fast cykelhållaren på taket.

Hur fungerar cykelhållare i praktiken?

Det första du måste göra är att välja vilken modell av cykelhållare som passar dig och din familj bäst. En cykelhållare som man sätter fast på taket har fördelen att inte blockera bagageutrymmet. Dock kan det bli ganska stort luftmotstånd för bilen om man har fyra cyklar på taket. Det kan också vara lite omständligt att få upp cyklarna på taket, förmodligen måste du använda något typ av stege eller pall. En annan lösning är att ha cykelhållaren på dragkroken. Det är enklare att sätta på och ta av cyklarna jämfört med om man ska upp ta taket och klättra. Nackdelen är att de flesta cykelhållare som monteras på dragkrok inte ger någon tillgång till bagageutrymmet.

Hur många cyklar kan en cykelhållare ta?

En normal cykelhållare kan ta cirka fyra cyklar, men det finns cykelhållare som klarar fem cyklar. Ju fler cyklar som finns i en cykelhållare desto större är risken för skador på cyklarna. Man ska därför alltid linda in cyklarna i någon form av tyg så att de inte står för nära varandra och skaver på lacken. Det är viktigt att du noga läser instruktionerna till din cykelhållare, där står det alltid hur många cyklar och vilken max vikt som cykelhållaren klarar av. Skulle du ställa i fler cyklar än maxvikten riskerar du trafiksäkerheten både för dig själv och för dina medtrafikanter.

Är en cykelhållare säker?

Det är viktigt att cykelhållaren är enkel och smidig att använda men givetvis också säker. Du vill inte råka ut för någon olycka eller att en cykel ramlar av cykelhållaren. Du vill heller inte att cyklarna förstörs av att användas i en cykelhållare. I  stort sett alla cykelhållare som säljs i Sverige når upp till de höga kvalitetskrav som finns. Kolla alltid om cykelhållaren är tredjepartsmärkt vilket innebär att den är ordentligt testad.

Investera i ett vattenlarm

Genom att köpa ett vattenlarm så minskar du risken för vattenläckage och tidsödande ombyggnationer om en vattenskada skulle uppstå i ditt hem. Vattenskador kan bli hemskt dyra så därför är det verkligen viktigt att ha ett vattenlarm hemma. Ett vattenlarm bevakar ditt hem dygnet runt och minskar risken för allvarliga vattenskador. Ett vattenlarm känner direkt av om ett läckage uppstår. Har du köpt en smart vattenlarm så får du direkt ett meddelande eller ett email till din telefon om att ett läckage har uppstått och du kan snabbt vidta nödvändiga åtgärder.

Var är viktigast att ha vattenlarm?

Vattenlarm bör installeras där det är störst risk för att vattenskador eller översvämning kan uppkomma. Oftast handlar det om badrummet, källaren, garaget, tvättstugan eller vid dina vattenrör. Alla vattenlarm är utrustade med detektorer och när de kommer i kontakt med varandra så aktiveras larmet och du blir varse om att ett läckage är på gång. För att vara säker på att vattenlarmet fungerar så kan du till exempel lägga en fuktig handduk eller trasa på larmet. Om vattenlarmet är utrustat med flera sensorer så måste alla komma i kontakt med fukten för att larmet ska pipa. När det är dags att byta batterier i vattenlarmet kommer det att pipa med jämna mellanrum. De flesta vattenlarm kan dock behålla samma batterier i minst två år.

Smarta vattenlarm

Smarta vattenlarm erbjuder många fördelar. Man kan koppla ihop det smarta vattenlarmet med en vattenfelsbrytare vilket ger dig möjlighet att stänga av vattnet och en läcka skulle uppstå. Ett smart vattenlarm skickar dig kontinuerligt uppdateringar om vilken temperatur och vilken nivå fukten ligger på i ditt hem. Om luftfuktigheten skulle vara högre eller lägre än vad som är normalt så får du varningar om detta direkt till din telefon. Du kan även följa temperaturen i din bostad via din telefon om du köper att smart vattenlarm. Smarta vattenlarm är mycket enkla att använda. I de flesta fall måste man ladda ner en app till sin smartphone för att vattenlarmet ska kunna kommunicera med din telefon.

Kräver ett vattenlarm underhåll?

Ett vattenlarm kräver egentligen inget särskilt underhåll men som all teknisk utrustning kan det behövas rengöras med jämna mellan rum. Om vattenlarmet inte fungerar så kan du behöva rengöra sensorerna som oftast finns i botten av larmet. De flesta vattenlarm drivs med 9-voltsbatteri. Larmet piper när batteriet behöver bytas ut cirka sju dagar. Det kan vara en god idé att byta batteriet varje år eftersom vattenlarmet ofta är placerad i en fuktig miljö.

Binda fett och tappa vikt

Utbudet bantningspiller blir allt större och genom åren har vi kunnat se hur allt fler varianter kommit och gått. Vissa har innehållit farliga ämnen och än idag förekommer bantningspiller som innebär hälsorisk för den som konsumerar dessa. Förutom skadliga alternativ finns dock bantningspiller som inte äventyrar kroppens hälsa. Dessa fungerar på ett par olika sätt och vad som funkar bäst är vanligtvis någonting som är individuellt. Den som vill gå ner i vikt gör bäst i att kombinera bantningspiller med sund kost och träning. Även vila och återhämtning är viktiga komponenter när det gäller bantning. En helhetsförändring som innefattar såväl kostvanor som träning ger snabbast och bäst effekt.

Binda fett

De olika bantningspiller som finns tillgängliga har olika funktion. Vissa bidrar till ökad kroppstemperatur och söker därigenom höja förbränningen. Andra ser till att hungerskänslorna dämpas eller att sötsug försvinner. En av de nyare preparat som finns i handeln binder fett i kosten och förser istället kroppen med vitaminer samt näringsämnen. När fett hindras från att släppas fritt tar kroppen inte upp detta. Vissa bantningspiller kan binda över 20% av fettet vilket kan ha effekt på viktminskningen. En ytterligare effekt av detta är att maten stannar längre i magsäcken. I förlängningen innebär detta att man håller sig mätt längre och därmed äter mindre.

Att välja bantningspiller är en utmaning i och med det stora utbud som finns. Åtskilliga rekommendationer tipsar om vilka alternativ som är att föredra. Värt att komma ihåg är dock att alla piller inte fungerar lika bra för alla. Det kan vara stor skillnad på vad man behöver för att snabbare gå ner i vikt. Begreppet bantningspiller är dessutom delvis förvirrande. Det finns också liknande ämnen i pulverform eller som vätska. För att bibehålla den viktminskning man genomgår krävs att man förändrar beteendet som resulterat i onödig vikt. Att göra träning till en aktiv del av vardagen är en strategi som för många underlättar när man vill hålla vikten.

Skulle man över tid vilja gå upp i muskelmassa kommer det innebära en viktökning. För att inte samla på sig onödigt fett är det bra att använda den information man har om näringsämnen och proteiner. På så vis kan man bygga en sund kroppsfysik.

Det finns flera sätt på vilka du kan hitta billiga, snabba cyklar som är gjorda för att ta dig fram längs asfalterade vägar. Du kan förmodligen hitta så billiga cyklar som racercyklar med en prislapp på några tusen kronor, om du kan tänka dig att köpa en begagnad cykel. Faktum är att det kan vara en rolig process att försöka hitta en bättre begagnad cykel. Här berättar vi hur du kan gå tillväga för att hitta din nya följeslagare på två hjul.

Det första vi behöver konstatera är att du inte behöver vara rädd för klassiska cyklar. Många av de begagnade racercyklar du kan komma att stöta på är nämligen billiga cyklar som dög åt att cykla Tour de France för 10 år sedan. Dessa fordon kommer naturligtvis kunna ta dig längre sträckor även idag. Vi rekommenderar dig att köpa en cykel som en gång i tiden tillhörde mellanprissegmentet eller högprissegmentet, för att du ska få mesta möjliga värde för dina pengar. Innan du börjar undersöka olika billiga cyklar bör du dock börja med att läsa på om modeller, ursprungliga försäljningspriser och originalkomponenter. Genom att göra detta vet du vad du ska titta efter när du sedan står framför din blivande cykel.

Så hittar du billiga racercyklar

Dessa är några av de vanligaste källorna till billiga cyklar:

  • Här kan du hitta en bättre begagnad racercykel, så länge du är vaksam och ser till att inte blir lurad. Kom dock ihåg att du bör ha en del på fötterna när du har att göra med främmande människor, samt att du bör kontrollera så inte den cykel du köper är stulen.
  • Nätbutiker. Många nätbutiker har bättre begagnade cyklar i sitt utbud. Innan du köper en cykel från en avlägsen nätbutik bör du dock försäkra dig om vad du får innan du betalar. Tänk dessutom på att du kan behöva betala några hundra kronor extra i frakt, och kom ihåg att du kan vara tvungen att sätta ihop en någotsånär nedmonterad cykel. Du bör därför vara bekväm med att montera din cykel.

Hoppas denna information hjälper dig att hitta en billig men bra cykel!

De 20 olika aminosyror som finns i kroppen har i grunden samma funktion. De bygger bland annat upp kroppens immunförsvar och dess muskler. Men det betyder inte att alla bör äta samtliga dessa 20 aminosyror som kosttillskott. Vilka man bör fokusera på beror främst på aminosyrornas primära funktion.

Bygga upp muskler

Ett av de absolut vanligaste kosttillskotten, för de som bygger muskler, är BCAA. Detta är en förkortning för Branched Chain Amino Acids och innehåller tre essentiella aminosyror. Det är isoleucin, valin samt leucin. Av dessa tre är det mest av leucin. Orsaken till det är att leucin är viktig i proteinsyntesens första steg. Överlag rekommenderas tillskott märkt BCAA till de som bygger upp sina muskler. Detta även om tillskottet även till viss del främjar återhämtning.
Ett annat alternativ är EAA-tillskott. Det som kännetecknar de aminosyror som finns i dessa kosttillskott är att de tas upp av kroppen mycket snabbt vilket beror på att de inte behöver spjälkas av kroppen. En del undersökningar har visat resultat att så lite som 10 gram av EAA skapar signaler till kroppen att börja bygga muskler. Därmed är även detta ett tillskott som tas innan träning.

Prestationshöjande

De som presterar på sin absolut högsta nivå ligger ofta nära sin gräns för mjölksyra. Genom att öka mängden beta-alanin kan mjölksyrenivån undvikas till viss del. Det som sker är att beta-alanin ökar kroppens nivåer av karnosin. Det är det ämne som finns i musklerna och som skapar en buffert för musklerna att inte få mjölksyra. Därmed skapas en längre uthållighet.

Förbränning

Det finns flera aminosyror som har en större del i kroppens förbränningsprocess. Bland dessa finns exempelvis karnitin. Denna aminosyra ”tar med sig” fett in till den del av cellerna där energin används. Därmed kan man säga att aminosyran ökar förbränningen vilket gör att det är ett vanligt tillskott vid dieter. Många av de kosttillskott som tillverkas, med karnitin, är även framställda för att kroppen mycket lätta ska kunna ta till sig dem.
Känner du dig osäker på vilken aminosyra som du bör äta som kosttillskott? Vänd dig till en expert som har kunskap i ämnet. Många gånger krävs även en kombination då aminosyror till viss del är beroende av varandra.